De “beroemde” Zeeuwse knoop zeepketting.

Behalve sieraden van klei heb ik nog een leuk hobby: zeepkettingen maken. Ik maak allerlei kettingen van zeep, maar de meest speciale blijft de Zeeuwse zeepketting.

Het begon als grapje. Ik leende een eeuwenoude Zeeuwse knoop van een Arnemuidse boerin (een vrouw in klederdracht) en maakte hiervan een malletje.

 

 

 

Het was de start van de eerste originele handmatig gemaakte Zeeuwse knoop zeepketting in de wereld.

In dit malletje goot ik zeep en ik bedacht de “Zeeuwse knoop zeepketting”. Ik heb er een paar jaar geleden een prijs mee gewonnen, bij een grote zeepgroothandel in Nederland. Ik won de originaliteitsprijs. (Inmiddels, na vele jaren, kun je gewoon mallen kopen met een Zeeuwse knoop. Maar die van mij blijft het meest origineel!)

Heb jij nog geen echte Zeeuwse zeepketting?
Geef me de kleuren en geuren die je wenst aan en ik maak ze voor je. Deze originele Zeeuwse knoop zeepkettingen zijn bedoeld ter decoratie. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen in je badkamer of slaapkamer. Ze fleuren je kamer op en ruiken ook nog eens heel erg lekker. Deze zeepketting is heel leuk om te ontvangen, maar zeker net zo leuk om cadeau te geven. Wie wil er nu niet worden verwend met een echt Zeeuws cadeautje?

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.