Fimo bladmetaal goud

Een van de meest gestelde vragen over mijn sieraden is hoe ik toch van die mooie kralen met craquelé goud of zilver maak. Hier komt het verlossende antwoord!

Allereerst zoek je wat leuke kleuren Fimo (bijpassend bij goud of zilver). Ik heb vanmorgen gekozen voor paars, blauw, roze en rood.

 

Om ervoor te zorgen dat mijn kralen even groot zijn, haal ik eerst de klei door de pastamachine en vervolgens druk ik met een metalen drukkertje rondjes uit de klei (zie foto). Deze rondjes leg ik op elkaar en hiervan maak ik een kraal. Op deze manier gebruik je voor iedere kraal evenveel klei.

 

En nu het geheim van de craquelé gouden of zilveren kraal 😉

 

 

Dat zit in dit kartonnetje. Namelijk een aantal velletjes met bladgoud of zilver. Hiervan heb je per kraal maar heel weinig nodig. Je neemt een klein stukje goud, plakt dit op je kraal en dit haal je samen door de pastamachine. Nu heb je een craquelé gouden kraal.

Je kralen kunnen gewoon de oven in, ook met zilver of goud en na 20 minuten (en even afkoelen) kan je ze aflakken. Even laten drogen en dan zijn ze klaar om geregen te worden.

Ik heb een gouden pareltje tussen de kralen geregen. Ik vind hem erg leuk geworden. Jullie ook? (Deze armband is te koop, net als al mijn andere sieraden. Interesse? Stuur me gerust een mailtje.)

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.